Foto-workshop California 2023

El Capitan, Yosemite NP – foto: Ninka Buter

14 dager med intensiv fotografering og store naturopplevelser på vår Fotoworkshop i USA er nylig over – og mange riktig flotte bilder ble resultatet! 

California Quail – foto: Per Arne Askeland

Vi startet med strålende sol i Point Reyes National Seashore nord for San Fransisco, med både flotte landskap, masse rovfugl og ikke minst en fotogen Elefantselkoloni!
Fargerik solnedgang ved Stillehavet og majestetiske Redwoodtrær i Samuel P. Taylor SP hørte også med før vi satte kursen mot ikoniske Yosemite National Park – hvor soloppgang ved El Capitan og solnedgang ved Half Dome var noen av høydepunktene! Etter snø-lanskap og vinterlige forhold i Yosemite stod Mojave-ørkenen for tur med sine karakteristiske Joshua-Tree. Neste stopp var Lake Isabella, hvor vi bl.a kunne se pelikaner på innsjøen.

Mesquite Dunes, Death Valley NP – foto: Inguna Abuce

Mange så frem til å oppleve og fotografere i Death Valley, og vi ble ikke skuffet! Flotte bilder fra både sanddynene i Mesquite Dunes og Zabriskie point ble resultatet. Med 2 dager i sommervarmen her ble det også tid til besøk til saltslettene på NordAmerikas laveste punkt – 85,5m og sennepsfargede Mustard Canyon.

Solnedgang Big Sur – foto: Andy Horner

Etter en natt i Pinnacles NP med rikt fugleliv og dramatisk fjell-landskap satte vi kursen mot Big Sur på Stillehavskysten. Her fikk vi dramatiske solnedganger mot et hav som slett ikke var stille for anledningen.

Vår USA workshop ble avsluttet med en  nettbasert samling i etterkant for tilbakemelding på bildene. Noen av disse ser du her.
Ny USA workshop er under planlegging, og vil trolig gå til Arizona, Utah og New Mexico. Detaljer kommer på photography.no.

Kursarrangør: Askeland-Media SA og Alta folkehøgskole, Alta.