Foto-workshop Island 2023

Kyrkjufell, Snæfellsnes
Hvannadalshnukur, Islands høyeste fjell – 2110 m.o.h.

Drømmer du om en fotoreise i Islands vulkanlandskap? Vi byr på 10 dager med fotografering og naturopplevelser i de mest fotogene områdene på sagaøya!
Siste del av april er en flott tid å besøke Island; før hovedstrømmen av turister, men akkurat i tid for å oppleve våreventyret med store flokker trekkfugl som ankommer øya, og det er fortsatt såpass mørkt om natta at man kan oppleve og fotografere nordlys i dette særegne landskapet! 

Strokkur – geysir

Turen starter fra flyplassen på Reykjanes, og allerede på veien mot Reykjavik ser vi det typiske vulkanske landskapet. Første stopp er på Snæfellsnes hvor det klassiske motivet ved Kirkjufell og Kirkjufellsfoss venter.

Skogafoss, sørlige Island

Videre går reiseruta innom obligatoriske stopp ved Geysir og Gullfoss, med avstikker til Reykholt (hvor Snorre satt og skrev sagaene) og Hraunfossar.

Harlekinand
Morsardalur, Skaftafell NP

Nå står sørkysten av Island for tur, og her er det tett mellom opplevelsene og motivene! Ved Seljalandsfoss og Skogafoss finnes kolonier av Havhest, og på flatene nedenfor lander store flokker med gjess og svaner etter den lange ferden over havet. Ulike vadefugler og ender har også funnet veien til disse områdene.
På sørspissen av Island er det både unike kystlandskap ved Reynisfjæra og Dyrholaey – og et yrende fugleliv!

Vatnajøkull kalver ut i innsjøen Jøkulsarlon

Videre østover passerer vi de store sandurene (bredeltaer) og ser hvor stor Vatnajøkull faktisk er! Her kommer vi til selve perlen i turen: Skaftafell Nasjonalpark! Omgitt av brearmer fra Vatnajøkull og Islands høyeste og mest majestetiske fjell blir det vandretur og telting midt i smørøyet – og etter dagens vandring og fotografering; et herlig bad i en varm kilde!
Neste stopp er ved Jøkulsarlon, hvor isfjell fra Vatnajøkull flyter rundt i en innsjø – hvor det er god sannsynlighet for å se ærfugl, ender og sel. Er vi heldige kan vi også fange Storjo som hekker i området med telelinsene.
Workshopen fortsetter med fergetur ut til Vestmannaeyar og tur opp på vulkanen Eldfell, hvor man fortsatt kan kjenne varmen fra forrige utbrudd.
Her står motivene i kø; fra fargerik lavastein til fasinerende klippeformasjoner i sjøkanten.
Det er vanskelig å spå om fremtidige vulkanutbrudd, men vi legger også turen om det ferske lavafeltet på Reykjanes. Kommer det nytt utbrudd så kan det bli virkelig unike opplevelser og bilder!
Vi avslutter med overnatting i Reykjavik og muligheter for byliv eller valgfri tur (f.eks hesteridning, hvalsafari, tur til Seltjarnarnes fugleområde. Hest og hval er ikke inkl. i pris).

Det blir mye tid til egen fotografering underveis, men i tillegg går vi igjennom tema som fuglefotografering, landskap, fargebruk og nattfoto.

Crystal Beach, Jøkulsarlon

Veiledning i bruk av kameraet for å lage timelapse inngår også. Med to veiledere på en forholdsvis liten gruppe blir det også god tid til en til en veiledning i praktiske fotosituasjoner. Turer på Island kan også by på noen friluftslivsmessige utfordringer. Du får god innføring i dette for å kunne ha en trygg tur. Vi har gjennomført en rekke turer tidligere i disse områdene, og vet om mange gode lokaliteter for unike bilder.
Underveis på reisen blir overnattingene vekselvis på herberge/hotell i nærheten av stedene vi skal besøke, og i telt på campgrounds / nasjonalpark (3 netter i telt, 6 overnattinger på hytte/hotell/herberge).

Vår-yre ryper i Skaftafell NP, et populært motiv

Kursinformasjon
 Tidspunkt: 18. april – 27. april 2023 – 10 dager.
Pris*: NOK 21.900,- , inkl. overnatting**, telt og turutstyr, transport etter ankomst Keflavik, Island. Også inkl er adgang til nasjonalparker o.l. som nevnt i programmet. Alt av foto-utstyr og personlig tur-utstyr medbringes av deltakerne. Anbefalt fotoutstyr: Digital systemkamera med 300 mm (eller større)  telelinse (evt. zoom), std. normalzoom samt vidvinkel for landskap og evt lyssterk vidvinkel for nattbilder. Et stødig stativ samt ekstra batterier og batterilader er også på utstyrslista.

Vulkanen Eldfell – sist aktiv i 1974, Vestmannaeyar

Turutstyr: Gode fjellsko/tursko, varme tur-klær, vind/vanntett jakke og bukse, ryggsekk, sovepose, liggeunderlag, turtallerken/- bestikk og helst en stor duffelbag for innsjekket bagasje.

Nordlys over Geysir

Alle deltakere tilsendes en mer detaljert pakkliste i god tid før avreise. Deltakere besørger selv reiseforsikring. Vi kan være behjelpelig med bestilling av flybilletter Oslo – Keflavik (eller Stockholm – Keflavik)  mot et tillegg.

Kurset inkluderer en  nettbasert samling for planlegging og introduksjon i forkant av workshopen, samt en evaluering/bilde-gjennomgang i etterkant av kurset (dato ikke fastsatt).  Detaljer om dette kommer i programmet som sendes påmeldte deltakere.

Hraunfossar

*(Prisforbehold ved stor prisstigning/ valuta-endringer.)
**(Gjelder pr.person  i dobbeltrom,  tillegg for enkeltrom pr natt ca NOK 800,-.)
(Mat er ikke inkludert, men vi gjør felles innkjøp for tørrmåltider samt middager på telttur i Skaftafell. For øvrig  er bespisning tilgjengelig på spisesteder langs reiseruta.)

Kursledere: Fotograf Per Arne Askeland, Alta (Underviser i fotografi ved Alta folkehøgskole) og freelancefotograf Magnus Askeland, Alta.

Austurdalur, Skaftafell NP

25+ års erfaring med fotoundervisning og workshops i Finnmark/Norden.
Max 12 deltakere.

Påmelding/registrering av interesse: Send e-post til askeland(a)naturfoto.net

Islandshester

Påmelding skal inneholde navn, postadresse, mailadr. fødselsdato og telefonnummer, samt ønske mht dobbelt/enkeltrom.

Frist for påmelding: 1/3 -2023. Faktura for 50% av beløpet sendes ut fortløpende etter påmelding med 14 dagers betalingsfrist.
Restbeløpet faktureres 1/3 – 2023. Prisforbehold ved betydelig prisstigning / valutaendringer.
Oppdatert kursprogram sendes deltakerne innen 15/3 – 2023.
Ved avlyst kurs blir kursavgift refundert.
Kursarrangør: Askeland-Media SA og Alta folkehøgskole, Alta.