Fotoworkshop USA; Utah, Arizona, Nevada og California!

5D4F4287Vår 14 dager lange foto workshop i sør-vestre USA er akkurat over, og det ble en stor suksess med opplevelsesrike dager og mange flotte motiv på minnekortene. 11 fotografer fra Norge, Sverige og Finland fikk oppleve nasjonalparker og verneområder som Zion, Joshua Tree, Antelope Canyon, Monument Valley, Valley of Fire, Kofa og Mojave. Foreløpig plan for neste USA-workshop er jan-feb 2021. Ta kontakt på e-post (askeland(a)naturfoto.net) for registrering av interesse. Man vil da få oppdatert informasjon direkte tilsendt og fortrinnsrett til plass på workshopen når det blir åpnet for påmelding.

Foto: Magisk nattehimmel i Kofa National Wildlife Refuge, AZ.

Fotoworkshop Nordlys/hvalsafari 2019

_AA_5136Nordlyset i Finnmark er på sitt beste i oktober/november.  På denne tiden kan flotte solnedganger skape et fantastisk fargespill over himmelen. De siste årene har store hvaler som knølhval og spekkhogger også begynt å trekke nordover, og befinner seg i ytre Altafjord på denne tiden. Inkludert i årets fotoworkshop er en hvalsafari med RIB i novemberlyset.
I de mørke timene fyller nordlyset himmelen. Alta har en lang historie som sted for nordlysobservasjoner; vi vil oppsøke flotte landskap hvor nordlyset kan skape unike motiver!
_MG_9553fhsnoDette kurset kombinerer grunnleggende innføring i nattfotografering med vekt på individuell veiledning, med praktisk fotografering ute. Flere utflukter dag/kveld med fotografering, samt undervisning og tid for bearbeiding/fremkalling av digitalfiler og bildevurdering.
56820_575x800Så lenge kurset har blitt arrangert har det blitt bra nordlys hvert eneste år, så historisk sannsynlighet for nordlys er 100%!
Sted: Alta folkehøgskole, Alta, Norge.

Se bilder og les omtale fra tidligere kurs: Her og her

Kursinformasjon høst 2019
Med base i Alta drar vi på turer i regionen og oppsøker spennende natur i mørketidslyset! Vi drar på hvalsafari, besøker kystlandskap med flotte fjell og viddelandskap i innlandet.  Kurstema er innføring i digital fotografering, langtidseksponering, timelapse, bildekomposisjon, bildekritikk/analyse og tips til bedre bilder. Kurset forutsetter ikke spesielle forkunnskaper, men at man er kjent med betjening av eget kamera.
Kursstart: 06.11 – 2019 kl 12.00
Kursslutt: 10.11 – 2019 kl 12.00

_MG_0541Pris kr 9.450,- (enk. rom + 1000,-) inkl. mat (alle måltider), overnatting,  ca 4t hvalsafari, samt transport etter ankomst Alta fhs, Alta.
Alt av foto-utstyr og personlig tur-utstyr medbringes av deltakerne. Anbefalt fotoutstyr: Digital speilrefleks systemkamera, objektiv som dekker både vidvinkel og tele, stativ og fjernutløser. Det anbefales å ta med en lyssterk vidvinkel for natt-fotograferingen, gjerne f2,8 eller bedre.
_mg_6534dcTurutstyr: Gode/varme sko/støvler, varme tur-klær; lue og votter,  dagstur-ryggsekk.
Kursleder: Per Arne Askeland, Alta (Linjeleder foto ved Alta fhs).
Max 14 deltakere.

Påmelding til askeland@naturfoto.net
Siste frist for påmelding:  27.09 – 2019. Faktura sendes ut fortløpende med 14 dagers betalingsfrist. Oppdatert skriftlig kursprogram sendes deltakerne innen 14.10.
Ved avlyst kurs blir kursavgift refundert.