Foto-workshop Utah og Arizona – oktober 2024

Thors Hammer, Bryce Canyon NP

08.10. – 22.10. – 2024
Let your American Dream come true! Gi deg selv 14 dager med fotografering og naturopplevelser i kremen av USAs nasjonalparker; The South-West!

På denne årstida er det sett med skandinaviske øyne behagelige temperaturer i Utah og Arizona.

Redtail Hawk

Reiseruta går innom disse statene bl.a. via de berømte nasjonalparkene Zion og Bryce til Grand Canyon og ikoniske Monument Valley som ligger inne i Navajo Nation reservatet.
Natural Bridges National Monument byr på flere naturlige broer – et sted med spesielt lite lysforurensing – perfekt for nattfotografering/stjernehimmel!

Gode forhold for fotografering av Melkeveien

Videre på turen er nasjonalparkene Canyonlands og Arches to høydepunkter. Her fotograferer vi Mesa Arch i soloppgang (se bildet helt øverst) og Delicate Arch i solnedgang.   Capitol Reef er en mindre kjent nasjonalpark, men langs den 16 mil lange klippebarrieren finnes både wildlife og mange spennende landskapsmotiv! Vi møter også den typiske amerikanske landsby-kulturen i småbyene langs reiseruta. 

Canyonlands NP

Det blir mye tid til egen fotografering underveis, men i tillegg går vi igjennom tema som Wildlife-fotografering, landskap, fargebruk, fuglefoto og nattfoto/stjerne-himmel.

Delicate Arch

Veiledning i bruk av kameraet for å lage timelapse inngår også. Med to veiledere på en forholdsvis liten gruppe blir det også god tid til en til en veiledning i praktiske fotosituasjoner. Ørkenområdene i USA byr også på friluftslivmessige utfordringer. Du får god innføring i dette for å kunne ha en trygg tur. Vi har gjennomført en rekke turer tidligere i disse områdene, og vet om mange gode lokaliteter for unike bilder.

Coyote

Underveis på reisen blir overnattingene vekselvis på moteller i nærheten av stedene vi skal besøke, og i telt på campgrounds i nasjonalparkene (ca halvparten av overnattingene er på motell).

Kursinformasjon
 Tidspunkt: 08.10. – 22.10. – 2024.
Pris kr 27.990,- inkl. overnatting*, telt og turutstyr, enkelte måltider**, samt transport etter ankomst Phoenix Int airport, USA. Også inkl er adgang til nasjonalparker o.l. som nevnt i programmet. Bestilling av elektronisk visum for innreise (ESTA) er påkrevd, men ikke inkludert.

Monument Valley

Alt av foto-utstyr og personlig tur-utstyr medbringes av deltakerne. Anbefalt fotoutstyr: Digital speilrefleks systemkamera med 300 mm eller kraftigere telelinse (evt. zoom), std. normalzoom samt vidvinkel for landskap og evt lyssterk vidvinkel for nattbilder/- stjernehimmel. Et stødig stativ samt ekstra batterier og batterilader er også på utstyrslista.

Scrub Jay
Scrub Jay

Turutstyr: Gode fjellsko/tursko, varme tur-klær, vind/vanntett jakke og bukse, ryggsekk (håndbagasje størrelse), sovepose, liggeunderlag, turtallerken/- bestikk og helst en stor duffelbag for innsjekket bagasje.
Alle deltakere tilsendes en mer detaljert pakkliste i god tid før avreise. Deltakere besørger selv reiseforsikring. Vi kan være behjelpelig med bestilling av flybilletter Oslo – Phoenix t/r (eller Stockholm – Phoenix t/r) mot et tillegg.

Zion National Park
Zion National Park

Kurset inkluderer en  nettbasert samling for planlegging og introduksjon i forkant av workshopen, samt en evaluering/bilde-gjennomgang i etterkant av kurset. Detaljer om disse samlingene kommer i programmet som sendes påmeldte deltakere.

Valley of the Gods

*(Gjelder pr.person  i dobbeltrom,  tillegg for enkeltrom betales ved kursslutt. Alle rom er med eget bad.)
**(Måltider som er inkl gjelder frokost hvor dette tilbys på overnattingsstedet. Øvrig bespisning skjer på spisesteder langs reiseruta, samt ved egne innkjøp av matvarer.)

Chimney Rock, Capitol Reef NP

Kursledere: Fotograf Per Arne Askeland, Alta (Underviser i fotografi ved Alta folkehøgskole) og fotograf Andy Horner, Åland, Finland.
25+ års erfaring med fotoundervisning og workshops i Finnmark og på Nordkalotten og USA workshops siden 2017.
Max 10 deltakere.

Påmelding til perarne@photography.no
Påmelding skal inneholde navn, postadresse, mailadr. fødselsdato og telefonnummer.

Høstfarger i Zion NP

Frist for påmelding: 01.08. – 2024. Faktura for 40% av beløpet sendes ut fortløpende etter påmelding med 14 dagers betalingsfrist.
Restbeløpet faktureres 01.08.  – 2024. Prisforbehold ved betydelig prisstigning/ valutaendring.
Oppdatert kursprogram sendes deltakerne innen 10.08.  – 2024.
Ved avlyst kurs blir kursavgift refundert.
Kursarrangør: Askeland-Media SA, Alta og Alta folkehøgskole, Alta.