Fuglefjell Workshop juni 2017: Lunde i midnattsol!

0D3D2556To døgn med midnattsol i fugle-fjellet ga mange spennende fotomuligheter på årets fuglefjell Workshop!  Til sammen 7 dager intens fotografering og naturopplevelse med  Alke, lunde og lomvi som poserte for deltakerne på workshopen. Både i fuglefjellet på Loppa, og ved Gjesvær kom vi tett på de samme fuglene – men da på vannet og i lufta. I tillegg ble både havørn, jordugle, havsule, rype, brushane og mange andre arter fanget opp i søkeren. Brushanene gjorde ekstra stort inntrykk, derfor en ekstra runde med disse fotomodellene på tampen av kurset!

Se deltakernes bilder nedenfor

[slideshow_deploy id=’360′]
Workshop Fuglefjell 2018 blir i første del av juni. Datoer blir bestemt i august 2017 og info lagt ut da.

Vinter-workshop Varanger 2018

Fuglefoto Workshop Alta / Varanger NB: Nå 2 ledige plasser!

Praktærfugl Varanger
Praktærfugl Båtsfjord

Reise i vinter-Finnmark til Varanger i søk etter praktær-fugl, stellerand, havørn og barske vinterlandskap underveis. Nordsida av Varangerfjorden er kjent som en av Europas beste vinterlokaliteter for fugleobservasjoner. Landskapene her er verd en reise i seg selv, og ekte fiskevær byr også på spennende motiver!  Overnatting skjer på Alta fhs og  i rorbuer/hus med strøm.  Mulighet for bearbeiding/ fremkalling av digitalfiler og bildevurdering underveis. 7 dagers workshop. Inkludert i kurset er transport etter ankomst Alta fhs, Alta, overnatting og alle måltider unntatt 2x middag på reisedager (kjøpes underveis). Inkl er også tur med RIB med fluktfoto av sjøfugler samt en natt/morgen i flytende kamuflasje hvor vi kommer riktig nær praktærfugl, stellers and, havelle m.fl.
Bilder fra workshop 2017, se her!

Stellerand Varangerfjorden
Stellerand Varangerfjorden

Vi tar en båttur til Hornøya fuglereservat (kjent fra NRK TV) som kan gi riktig mange spennende motiv vinterstid!
Kveld og natt drar vi ut for fotografering av nordlys i kystlandskapet.
I tillegg til mye aktiv tid for fotografering blir det korte innføringer i fuglefotografering, landskap og nattofoto/nordlys, samt tid for bildevurdering og tips til bedre bilder.

Fotostopp i Porsanger, Trollholmsund
Fotostopp i Porsanger, Trollholmsund

Kurset forutsetter ikke spesielle forkunnskaper, men at man er kjent med betjening av eget kamera.
Kursstart: 09.03 – 2018 kl 13.00
Kursslutt: 16.03 – 2018 kl 12.00

Pris kr 9.650,-  inkl. mat (unntatt 2x middag på reise), overnatting, 1 natt kamuflasje og transport etter ankomst Alta fhs, Øytun, Alta.
Tillegg for enkeltrom Alta fhs: Kr 1000,-.
Tillegg for ekstra natt/morgen i kamuflasje: Kr 1700,-.

Klar for fluktbilder fra RIB!
Klar for fluktbilder fra RIB!

Alt av foto-utstyr og personlig tur-utstyr medbringes av deltakerne. Anbefalt fotoutstyr: Digital speilrefleks systemkamera, teleobjektiv for fuglefotografering samt vidvinkel for landskap og nordlys, stativ og snorutløser. Turutstyr: Gode/varme sko/støvler, varme tur-klær; lue og votter, turtallerken/bestikk, sovepose (for overn. rorbu/hus),  ryggsekk/kamerasekk.
Kursleder: Per Arne Askeland, Alta (Linjeleder foto ved Alta fhs).
Max 14 deltakere.
Fortløpende påmelding, hvis ledig er siste frist: 16.02.2018.
Oppgi ønsker mht tillegg ved påmelding. Faktura sendes ut fortløpende med 14 dagers betalingsfrist. Oppdatert skriftlig kursprogram sendes deltakerne innen 19.02.2018.
Ved avlyst kurs blir kursavgift refundert.
Påmelding til askeland@naturfoto.net