Fotoworkshop Nordlys / høstfarger Alta 2024

FULLBOOKET!
Workshop Nordlys / høstfarger Alta  Finnmark 12. – 17.09 – 2024.

Nordlys i september

Høstfargene i Finnmark er som regel på topp i midten av september, og få steder er de mer intense enn nettopp her!  Du får turer på Finnmarksvidda og til unike og bortgjemte fossefall, samt til storslåtte Sautso – NordEuropas største Canyon! Vi drar også til Sørøya som ligger helt ute i havgapet på Finnmarkskysten.

Spennende klippelandskap på vestkysten av Sørøya

Her finner vi fotogene klippelandskap på vestkysten, værbitte fiskevær og urørte sandstrender i noen av fjordene.  På denne tiden kan flotte solnedganger skape et fantastisk fargespill, og i de mørkere timene spiller nordlyset på  nattehimmelen.

Alta har en lang historie som sted for nordlys-observasjoner; stabile værforhold og “riktig plassering” rett under nordlysovalen gjør at Alta med rette kalles Nordlysbyen.  Vi oppsøker flotte landskap hvor nordlyset kan skape unike motiver! Mange års erfaring med nordlysfotografering tilsier at mulighetene for flotte nordlysbilder er spesielt gode i september! Dermed vil man kunne nyte nordlyset i milde temperaturer, pluss lett tilgang til motivene da det fortsatt er barmark.

Dette kurset kombinerer grunnleggende innføring i landskaps- og nattfotografering med vekt på individuell veiledning, med praktisk fotografering ute. I tillegg til turene med fotografering og undervisning blir det tid for bearbeiding/fremkalling av digitalfiler og bildevurdering.

Kursinformasjon høst 2024
Med base i Alta drar vi på turer i regionen og oppsøker spennende natur! Vi  besøker kystlandskap med flotte fjell og viddelandskap i innlandet.  Kurstema er innføring i digital fotografering, langtidseksponering, timelapse, bildekomposisjon, landskapsfoto, bildekritikk/analyse og tips til bedre bilder.
Kurset forutsetter ikke spesielle forkunnskaper, men at man er kjent med betjening av eget kamera.
Kurset går over 6 dager i midten av september.
Kursstart: 12/9 kl 12.00
Kursslutt: 17/9 kl 11.00
(NB: Ved innreise 11/9 er overnatting mulig mot tillegg).

Pris kr 10.450,- (enk. rom + 1000,-) inkl. frokost, overnatting, og transport etter ankomst Alta fhs, Alta.
Alt av foto-utstyr og personlig tur-utstyr medbringes av deltakerne. Anbefalt fotoutstyr: Digital speilrefleks systemkamera, objektiv som dekker både vidvinkel og tele, stativ og fjernutløser. Det anbefales å ta med en lyssterk vidvinkel for natt-fotograferingen, gjerne f2,8 eller bedre (NB: Stativ kan leies fra skolen, oppgi evt. ønske om dette ved påmelding).  Det forutsettes at deltakerne har egen reiseforsikring.

Sautso Canyon, Alta

Turutstyr: Fjellsko/fjellstøvler, skallbekledning, varme tur-klær; lue og hansker,  sovepose, liggeunderlag, ryggsekk (en natt i telt – Sautso).
Kursleder: Per Arne Askeland, Alta (Linjeleder foto ved Alta fhs).
Max 11 deltakere.
Sted: Alta folkehøgskole, Alta, Norge.

Påmelding til perarne@photography.no
Siste frist for påmelding:  15/8 -24. Faktura sendes ut fortløpende med 14 dagers betalingsfrist. Oppdatert skriftlig kursprogram sendes deltakerne innen 22/8 -24.
Ved avlyst kurs blir kursavgift refundert.

Fotoworkshop Hvalsafari/nordlys Alta 2024

Nordlyset i Finnmark er på sitt beste i november. Det er  mørketid med sola like under horisonten på denne tiden av året, og dette kan gi timer med et fantastisk fargespill over himmelen. De siste årene har store hvaler som knølhval og spekkhogger også begynt å trekke nordover, og befinner seg i fjordene her nord. Inkludert i årets fotoworkshop er også en hvalsafari med båt på Altafjorden i novemberlyset.
Alta har en lang historie som sted for nordlysobservasjoner; vi vil oppsøke flotte landskap hvor nordlyset kan skape unike motiver!
Dette kurset kombinerer grunnleggende innføring i nattfotografering med vekt på individuell veiledning, med praktisk fotografering ute. Flere utflukter dag/kveld med fotografering, samt undervisning og tid for bearbeiding/fremkalling av digitalfiler og bildevurdering.
Så lenge kurset har blitt arrangert har det blitt bra nordlys hvert eneste år, så historisk sannsynlighet for nordlys er 100%!
Sted: Alta folkehøgskole, Alta, Norge.

Se bilder og les omtale fra tidligere kurs: Her og her

Kursinformasjon høst 2024
Med base i Alta drar vi på turer i regionen og oppsøker spennende natur i mørketidslyset! Vi drar på hvalsafari, besøker kystlandskap med flotte fjell og viddelandskap i innlandet.  Kurstema er innføring i digital fotografering, langtidseksponering, timelapse, bildekomposisjon, bildekritikk/analyse og tips til bedre bilder. Kurset forutsetter ikke spesielle forkunnskaper, men at man er kjent med betjening av eget kamera.
Kursstart: 21.11 – 2024 kl 12.00
Kursslutt: 25.11 – 2024 kl 12.00

_MG_0541
Perlemorsskyer, Alta

Pris kr 10.950,- (enk. rom + 1000,-) inkl. mat (alle måltider), overnatting,  ca 4t hvalsafari, samt transport etter ankomst Alta fhs, Alta.
Alt av foto-utstyr og personlig tur-utstyr medbringes av deltakerne. Anbefalt fotoutstyr: Digital speilrefleks systemkamera, objektiv som dekker både vidvinkel og tele, stativ og fjernutløser. Det anbefales å ta med en lyssterk vidvinkel for natt-fotograferingen, gjerne f2,8 eller bedre.
_mg_6534dcTurutstyr: Gode/varme sko/støvler, varme tur-klær; lue og votter,  dagstur-ryggsekk.
Kursleder: Per Arne Askeland, Alta (Linjeleder foto ved Alta fhs).
Max 11 deltakere.

Påmelding til askeland@naturfoto.net
Siste frist for påmelding:  06.10. – 2024. Faktura sendes ut fortløpende med 14 dagers betalingsfrist. Oppdatert skriftlig kursprogram sendes deltakerne innen 26.10.
Ved avlyst kurs blir kursavgift refundert.
Workshopen arrangeres av Askeland Media SA og Alta folkehøgskole, Alta

Fuglefoto/nordlys workshop – mars 2025

Fuglefoto/nordlys workshop Alta / Varanger

Nordlys Alta i mars – foto: Per Arne Askeland

Nordlys og landskapsfotografering i  vinter-Finnmark med snødekte landskap – og tur til Båtsfjord med fotografering av praktær-fugl og stellerand fra flytende kamuflasje. Båtsfjord er kjent som en av beste lokaliteter for fotografering av disse artene!  Landskapene her nord er verd en reise i seg selv, og på kveldstid fanger vi nordlyset med kameraene! Her møter du ekte fiskevær som byr på spennende motiver!

Praktærfugl – foto: Per Arne Askeland

Overnatting skjer på Alta fhs og  hotell/rorbu.  Mulighet for bearbeiding/ fremkalling av digitalfiler og bildevurdering underveis. 6 dagers workshop. Inkludert i kurset er transport etter ankomst Alta fhs, Alta, overnatting m/frokost/nistepakke (øvrige måltider kjøpes  underveis). Inkl er også tur med RIB med fluktfoto av sjøfugler samt 1 natt/morgen i flytende kamuflasje hvor vi kommer riktig nær praktærfugl, stellerand, havelle m.fl. (Mulighet for en ekstra natt/morgen i kamuflasje).

Havelle – foto: Per Arne Askeland

I Alta fotograferer vi kystlandskap og nordlys – og får med oss starten av Finnmarksløpet, som går av stabelen disse dagene.
I tillegg til mye aktiv tid for fotografering blir det korte innføringer i fuglefotografering, landskap og nattofoto/nordlys, samt tid for bildevurdering og tips til bedre bilder.

Nordlys Altafjorden – foto: Per Arne Askeland

Kurset forutsetter ikke spesielle forkunnskaper, men at man er kjent med betjening av eget kamera.
Kursstart: 08.03 – 2025 kl 12.30
Kursslutt: 13.03 – 2025 kl 16.00. (Innreise fredag 07.03 er mulig).

Pris kr 11.750,-  inkl. frokost/nistepakke (kjøp av middag tilgjengelig), overnatting dobbeltrom, 1 natt i kamuflasje og transport etter ankomst Alta fhs, Øytun, Alta.
Tillegg for enkeltrom: Kr 2500,-.
Tillegg for ekstra natt/morgen kamuflasje: 1500,-.

Klar for fluktbilder fra RIB!
Klar for fluktbilder fra RIB!

Alt av foto-utstyr og personlig tur-utstyr medbringes av deltakerne. Anbefalt fotoutstyr: Digital speilrefleks systemkamera, teleobjektiv for fuglefotografering samt lyssterk vidvinkel for landskap og nordlys og stativ. Turutstyr: Gode/varme sko/støvler, varme tur-klær; lue og votter,  ryggsekk/kamerasekk.

Stellerand – foto: Per Arne Askeland

Kursleder: Per Arne Askeland, Alta (Linjeleder foto ved Alta fhs).
Max 11 deltakere.
Fortløpende påmelding, hvis ledig er siste frist: 10.02.2025.
Oppgi ønsker mht enk. rom ved påmelding. Faktura sendes ut fortløpende med 14 dagers betalingsfrist. Oppdatert skriftlig kursprogram sendes deltakerne innen 25.02.2025. (Pga værforhold o.l. kan endringer i program forekomme).
Ved avlyst kurs blir kursavgift refundert.
Arrangør: Askeland Media SA og Alta folkehøgskole, Alta
Påmelding til perarne@photography.no