Bjørn og Ulv Workshop – Alta/Finland 2022

Se deg selv i en kamuflasjehytte i “no mans land” ved den finsk/russiske grensen. Utenfor ser du en bjørn komme ut av skogkanten.. Her er mulighet for fotografering av både ulv, bjørn og jerv. Innimellom lander også ørna innen kamerarekkevidde! Kveld, natt og morgen tilbringes i kamuflasjehyttene, mens senga venter for en formiddagshvil på hytta i nærheten. Etterpå er det tid for bearbeiding/fremkalling av digitalfiler og bildevurdering.
På dagtid er det også muligheter for å fange fuglelivet i de finske skoger mens høstfargene er på sitt beste. 7 dagers workshop i Alta og Finland; bjørnens rike, 2 netter i kamuflasje er inkl.
Merk: Små grupper, maks 11 deltakere.
Arr. Alta folkehøgskole, Alta, Norge.

Kursinformasjon:
Tidspunkt 2022: 23.09 – 29.09
Kurset starter dag 1 i Alta med en introduksjon til wildlife fotografi og natt/nordlysfoto.  Om kvelden sjekker vi forholdene for nordlys.   Dag 2 blir det dagstur på vidda med landskap og høstfarger. Dag 3 er det avreise m/ minibuss fra Alta  til Finland med muligheter for landskap og nordlysfotografering underveis. Etter ankomst Kuhmo i Finland blir de 2 påfølgende netter  i kamuflasje. Her kan man bytte kamuflasje fra natt til natt – da noen arter forekommer bare på enkelte steder.
Kursstart 23.09 kl 12.00 – Alta folkehøgskole.
Kursavslutning 29.09  kl 13.00 i Alta.
Det er fine fotomuligheter i nærheten av Alta folkehøgskole – derfor kan oppholdet utvides  i forkant av kurset.  Workshopen kan også kombineres med HøstfargeWorkshop og opphold på skolen mellom de to workshopene. (Hvis du ønsker noe av dette; ta kontakt for info og pris).
For lokale deltakere er det mulig å kun delta på Finland-turen (25/9 – 29/9), se egen pris for dette nedenfor.

Basehytta har strøm (for lading, pc o.l.) og trådløst internett.
Fotoutstyr: Speilrefleks, teleobjektiv og kamerastativ (stativhode). Vidvinkel for landskap. Husk ekstra batterier/minnekort.
Turutstyr: Gode turklær, fjellstøvler(støvler) for vandring over våt myr, sovepose (underlag finnes i kamuflasjen), turbestikk (f.eks talrikslåda; kopp, tallerk, skjei, kniv, gaffel), termos/vannflaske
Kursleder er Per Arne Askeland, Alta fhs.

Påmelding til perarne@photography.no

0D3C1563Påmelding skal inneholde navn, postadresse, fødselsdato, mailadr. og telefonnummer innen 5. september 2022. (NB utsatt frist!)
Kursavgift kr 13.900,-. Inkluderer transport etter ankomst Alta,  overnatting dobbeltrom v Alta fhs, kamuflasjehytte 2 netter,  måltider* under opphold i Alta og Kuhmo.
*(Måltider på reisedager til og fra Finland ikke inkl. – det blir stopp på spisesteder underveis.)  Pris lokale deltakere; kun Finland-tur: Kr 10.490,-.

Faktura sendes ut fortløpende og må være betalt innen forfall for at plassen skal beholdes.
Skolen forbeholder seg retten til å avlyse kurs med for få påmeldte. Kursavgift blir da refundert.

Vinter-workshop Varanger 2023

Fuglefoto/nordlys Workshop Alta / Varanger

Praktærfugl og havelle

NB: Ledig 2 plasser, påmelding snarest!
Reise i vinter-Finnmark til Varanger i søk etter praktær-fugl, stellerand, havørn og barske vinterlandskap. Nordsida av Varangerfjorden er kjent som en av Europas beste vinterlokaliteter for fugleobservasjoner. Landskapene her er verd en reise i seg selv, og på kveldstid fanger vi nordlyset med kameraene! Her møter du ekte fiskevær som byr på spennende motiver!

Stellerand Varangerfjorden

Overnatting skjer på Alta fhs og  i rorbuer/hus med strøm.  Mulighet for bearbeiding/ fremkalling av digitalfiler og bildevurdering underveis. 7 dagers workshop. Inkludert i kurset er transport etter ankomst Alta fhs, Alta, overnatting og alle måltider unntatt 3x middag på reisedager (kjøpes underveis). Inkl er også tur med RIB med fluktfoto av sjøfugler samt 2 netter/morgener i flytende kamuflasje hvor vi kommer riktig nær praktærfugl, stellerand, havelle m.fl.

Praktærfugl

Vi tar turen helt øst til Vardø, med landskap og fiskevær på denne strekningen som kan gi riktig mange spennende motiv vinterstid!
Kveld og natt drar vi ut for fotografering av nordlys i kystlandskapet.  I Alta fotograferer vi kystlandskap og nordlys – og får med oss starten av Finnmarksløpet, som går av stabelen disse dagene.
I tillegg til mye aktiv tid for fotografering blir det korte innføringer i fuglefotografering, landskap og nattofoto/nordlys, samt tid for bildevurdering og tips til bedre bilder.

Nordlys over Ekkerøy, Varanger

Kurset forutsetter ikke spesielle forkunnskaper, men at man er kjent med betjening av eget kamera.
Kursstart: 10.03 – 2023 kl 12.00
Kursslutt: 16.03 – 2023 kl 19.00
(Overnatting til 17.03 inkl.)

Pris kr 13.450,-  inkl. mat (unntatt 4x lunch/middag på reise), overnatting, 2 netter i kamuflasje og transport etter ankomst Alta fhs, Øytun, Alta.
Tillegg for enkeltrom Alta fhs: Kr 1000,-.

Klar for fluktbilder fra RIB!
Klar for fluktbilder fra RIB!

Alt av foto-utstyr og personlig tur-utstyr medbringes av deltakerne. Anbefalt fotoutstyr: Digital speilrefleks systemkamera, teleobjektiv for fuglefotografering samt vidvinkel for landskap og nordlys, stativ og snorutløser. Turutstyr: Gode/varme sko/støvler, varme tur-klær; lue og votter,  ryggsekk/kamerasekk.

Fjæreplytt, Varanger

Kursleder: Per Arne Askeland, Alta (Linjeleder foto ved Alta fhs).
Max 12 deltakere.
Fortløpende påmelding, hvis ledig er siste frist: 24.02.2023.
Oppgi ønsker mht enk. rom ved påmelding. Faktura sendes ut fortløpende med 10 dagers betalingsfrist. Oppdatert skriftlig kursprogram sendes deltakerne innen 27.02.2023.
Ved avlyst kurs blir kursavgift refundert.
Påmelding til perarne@photography.no

Fotoworkshop Høstfarger Alta 2022

Workshop Høstfarger Alta  Finnmark 2022.

Sautso Canyon, Alta

Høstfargene i Finnmark er som regel på topp i midten av september.  Her får du turer på Finnmarksvidda og til unike og bortgjemte fossefall, samt til storslåtte Sautso – NordEuropas største Canyon! Vi drar også til Sørøya som ligger helt ute i havgapet på Finnmarkskysten. Her finner vi fotogene klippelandskap på vestkysten, værbitte fiskevær og urørte sandstrender i noen av fjordene.  På denne tiden kan flotte solnedganger skape et fantastisk fargespill over himmelen, og i de mørkere timene begynner nordlyset å bli godt synlig på nattehimmelen.

Nordlys over sandstrand, Sørøya

Alta har en lang historie som sted for nordlys-observasjoner; vi vil oppsøke flotte landskap hvor nordlyset kan skape unike motiver! Mange års erfaring med nordlysfotografering tilsier at mulighetene for flotte nordlysbilder er spesielt gode i september! Dermed vil man kunne nyte nordlyset i milde temperaturer, pluss lett tilgang til motivene da det fortsatt er barmark.

Isnestoften, Alta

Dette kurset kombinerer grunnleggende innføring i landskaps- og nattfotografering med vekt på individuell veiledning, med praktisk fotografering ute. I tillegg til turene med fotografering og undervisning blir det tid for bearbeiding/fremkalling av digitalfiler og bildevurdering.
Sted: Alta folkehøgskole, Alta, Norge.

Kursinformasjon høst 2022
Med base i Alta drar vi på turer i regionen og oppsøker spennende natur! Vi  besøker kystlandskap med flotte fjell og viddelandskap i innlandet.  Kurstema er innføring i digital fotografering, langtidseksponering, timelapse, bildekomposisjon, landskapsfoto, bildekritikk/analyse og tips til bedre bilder.
Kurset forutsetter ikke spesielle forkunnskaper, men at man er kjent med betjening av eget kamera.
Kurset går over 7 dager i midten av september.
Kursstart: 9/9 kl 12.00
Kursslutt: 15/9 kl 20.00 (Overnatting til 16/9 inkl.)
(NB: Ved innreise kveldsfly 8/9 er overnatting mulig mot tillegg)
(Workshopen kan kombineres med Workshop Bjørn og Ulv med opphold på skolen mellom de to workshopene. (Hvis du ønsker dette; ta kontakt for info og pris).

Spennende klippelandskap på vestkysten, Sørøya

Pris kr 10.950,- (enk. rom + 1000,-) inkl. mat (alle måltider), overnatting, og transport etter ankomst Alta fhs, Alta.
Alt av foto-utstyr og personlig tur-utstyr medbringes av deltakerne. Anbefalt fotoutstyr: Digital speilrefleks systemkamera, objektiv som dekker både vidvinkel og tele, stativ og fjernutløser. Det anbefales å ta med en lyssterk vidvinkel for natt-fotograferingen, gjerne f2,8 eller bedre.

Kveldslys, Finnmarksvidda

Turutstyr: Fjellsko/fjellstøvler, skallbekledning, varme tur-klær; lue og hansker,  sovepose, liggeunderlag, ryggsekk (en natt i telt – Sautso).
Kursleder: Per Arne Askeland, Alta (Linjeleder foto ved Alta fhs).
Max 12 deltakere.

Påmelding til perarne@photography.no
Siste frist for påmelding:  15/8 -22 . Faktura sendes ut fortløpende med 14 dagers betalingsfrist. Oppdatert skriftlig kursprogram sendes deltakerne innen 22/8 -22.
Ved avlyst kurs blir kursavgift refundert.

Fotoworkshop Nordlys 2022

November er en god måned for fotografering av nordlys i Alta og Finnmark.
Alta har en lang historie som sted for nordlysobservasjoner – ingen tilfeldighet at Norges første nordlysobservatorium ble opprettet her. Under workshopen vil vi oppsøke flotte landskap hvor nordlyset kan skape unike motiver!
I mørketida kan også sola skape et fantastisk fargespill over himmelen – som gir flotte motiver med refleksjoner i is og snø!

Dette kurset kombinerer grunnleggende innføring i nattfotografering med vekt på individuell veiledning, med praktisk fotografering ute. Flere utflukter dag/kveld med fotografering, samt undervisning og tid for bearbeiding/fremkalling av digitalfiler og bildevurdering.
Så lenge kurset har blitt arrangert har det blitt bra nordlys hvert eneste år, så historisk sannsynlighet for nordlys er 100%!
Sted: Alta folkehøgskole, Alta, Norge.

Se bilder og les omtale fra tidligere kurs: Her og her

Kursinformasjon høst 2022
Med base i Alta drar vi på turer i regionen og oppsøker spennende natur i mørketidslyset! Vi  besøker kystlandskap med flotte fjell og viddelandskap i innlandet.  Kurstema er innføring i digital fotografering, langtidseksponering, timelapse, bildekomposisjon, bildekritikk/analyse og tips til bedre bilder. Kurset forutsetter ikke spesielle forkunnskaper, men at man er kjent med betjening av eget kamera.
Kursstart: 23.11 – 2022 kl 12.00
Kursslutt: 27.11 – 2022 kl 12.00

_MG_0541Pris kr 9.450,- (enk. rom + 1000,-) inkl. mat (alle måltider), overnatting og   transport etter ankomst Alta fhs, Alta.
Alt av foto-utstyr og personlig tur-utstyr medbringes av deltakerne. Anbefalt fotoutstyr: Digital speilrefleks systemkamera, objektiv som dekker både vidvinkel og tele, stativ og fjernutløser. Det anbefales å ta med en lyssterk vidvinkel for natt-fotograferingen, gjerne f2,8 eller bedre.
_mg_6534dcTurutstyr: Gode/varme sko/støvler, varme tur-klær; lue og votter,  dagstur-ryggsekk.
Kursleder: Per Arne Askeland, Alta (Linjeleder foto ved Alta fhs).
Max 12 deltakere.

Påmelding til perarne@photography.no
Siste frist for påmelding:  01.10 – 2022. Faktura sendes ut fortløpende med 14 dagers betalingsfrist. Oppdatert skriftlig kursprogram sendes deltakerne innen 14.10.
Ved avlyst kurs blir kursavgift refundert.

Foto-workshop USA 2023

Half Dome, Yosemite NP
Half Dome, Yosemite NP
Red-tailed Hawk
Red-tailed Hawk

Let your American Dream come true! Gi deg selv 14 dager med fotografering og naturopplevelser i kremen av Californias nasjonalparker og naturområder!
På denne årstida er det med skandinaviske øyne behagelige temperaturer i California!

Mesquite Dunes, Death Valley NP
Mesquite Dunes, Death Valley NP

Reiseruta går innom  de berømte nasjonalparkene Death Valley og Yosemite med den ikoniske fjellklippen El Capitan og uendelige landskapsfoto-muligheter.  Her er det også et yrende fugle og dyreliv!

Zabriskie Point, Death Valley NP
Zabriskie Point, Death Valley NP

I Death Valley NP fanger vi kveldslyset i sanddynene i Mesquite Dunes, og morgenlyset på Zabriskie Point. En stopp på NordAmerikas laveste punkt (- 85,5 m) hører også med.

Melkeveien over Stillehavet,  Big Sur, CA
Coyote
Coyote

Turen starter med flere dager i Point Reyes National Seashore nord for San Fransisco som er kjent for sitt rike fugle og dyreliv. En egen variant av Elk finnes her (Tule Elk), og på en av de flotte sandstrendene fotograferer vi Elefantsel. Rovfugler som bl.a Redtail Hawk og American Kestrel finnes her – men lista er lang; dette er et fugleparadis som pleier å ligge helt i toppen av de nasjonale amerikanske fugletellingene!
Nattfoto med Melkeveien over Stillehavet hører også med her!

Landskap ved Lake Isabella
Landskap ved Lake Isabella

Vi møter også den typiske amerikanske landsby-kulturen i småbyene langs reiseruta og krysser “Golden Gate Bridge” på vei sørover.
En stopp ved Lake Isabella hører også med. Her er gode muligheter for fuglefotografering, og landskapet langs bredden av innsjøen byr også på mange fine motiver!

Det blir mye tid til egen fotografering underveis, men i tillegg går vi igjennom tema som Wildlife-fotografering, landskap, fargebruk, fuglefoto og nattfoto/stjerne-himmel.

El Capitan, Yosemite NP
El Capitan, Yosemite NP

Veiledning i bruk av kameraet for å lage timelapse inngår også. Med to veiledere på en forholdsvis liten gruppe blir det også god tid til en til en veiledning i praktiske fotosituasjoner. Nasjonalparkene i USA kan også by på noen friluftslivs-messige utfordringer. Du får god innføring i dette for å kunne ha en trygg tur. Vi har gjennomført en rekke turer tidligere i disse områdene, og vet om mange gode lokaliteter for unike bilder.
Underveis på reisen blir overnattingene vekselvis på moteller i nærheten av stedene vi skal besøke, og i telt på campgrounds i nasjonalparkene (ca 2/3 av overnattingene er på motell).

Kolibri

Kursinformasjon
 Tidspunkt: 24. januar – 7. februar 2023 – 14 dager.
Pris*: 27.900,-  inkl. mat**, overnatting***, telt og turutstyr, transport etter ankomst USA. Også inkl er adgang til nasjonalparker o.l. som nevnt i programmet. Alt av foto-utstyr og personlig tur-utstyr medbringes av deltakerne. Anbefalt fotoutstyr: Digital systemkamera med 300 mm (eller større)  telelinse (evt. zoom), std. normalzoom samt vidvinkel for landskap og evt lyssterk vidvinkel for nattbilder/- stjernehimmel. Et stødig stativ samt ekstra batterier og batterilader er også på utstyrslista.

0D3G3408
Tule Elk i søkeren, Point Reyes.

Turutstyr: Gode fjellsko/tursko, varme tur-klær, vind/vanntett jakke og bukse, ryggsekk (håndbagasje størrelse), sovepose, liggeunderlag, turtallerken/- bestikk og helst en stor duffelbag for innsjekket bagasje.

_MG_3259
Sandstrand i Point Reyes.

Alle deltakere tilsendes en mer detaljert pakkliste i god tid før avreise. Deltakere besørger selv reiseforsikring. Vi kan være behjelpelig med bestilling av flybilletter Oslo – San Fransisco (eller Stockholm – San Fransisco)  mot et tillegg.

Kurset inkluderer en  nettbasert samling for planlegging og introduksjon i forkant av workshopen, samt en evaluering/bilde-gjennomgang i etterkant av kurset (dato ikke fastsatt).  Detaljer om dette kommer i programmet som sendes påmeldte deltakere.

American Kestrel

*(Prisforbehold mht.  valutaendringer og prisstigning i USA.)
**(Måltider som ikke er inkl gjelder hele ankomstdagen og avreisedag. For øvrig er 8 middager/lunch underveis ikke inkl. Da er bespisning tilgjengelig på spisesteder langs reiseruta.)
***(Gjelder pr.person  i dobbeltrom,  tillegg for enkeltrom betales ved kursslutt. Alle rom er med eget bad.)

Kursledere: Fotograf Per Arne Askeland, Alta (Underviser i fotografi ved Alta folkehøgskole), freelancefotograf Magnus Askeland, Alta og naturfotograf Andy Horner, Åland.

_MG_3726
Golden Gate Bridge.

25+ års erfaring med fotoundervisning og workshops i Finnmark og på Nordkalotten.
Max 12 deltakere.

Påmelding/registrering av interesse: Send e-post til perarne(a)photography.no
Påmelding skal inneholde navn, postadresse, mailadr. fødselsdato og telefonnummer, samt ønske mht dobbelt/enkeltrom.

Frist for påmelding: 15/10 – 2022. Faktura for 30% av beløpet sendes ut fortløpende etter påmelding med 14 dagers betalingsfrist.
Restbeløpet faktureres 15/10 – 2022. Prisforbehold ved betydelige valutaendringer.
Oppdatert kursprogram sendes deltakerne innen 1/12 -2022.
Innbetalt kursavgift blir ikke refundert unntatt ved avlyst kurs fra arrangørs side.
Kursarrangør: Askeland-Media SA og Alta folkehøgskole, Alta.