Bjørn og Ulv Workshop – Alta/Finland 2022

Se deg selv i en kamuflasjehytte i “no mans land” ved den finsk/russiske grensen. Utenfor ser du en bjørn komme ut av skogkanten.. Her er mulighet for fotografering av både ulv, bjørn og jerv. Innimellom lander også ørna innen kamerarekkevidde! Kveld, natt og morgen tilbringes i kamuflasjehyttene, mens senga venter for en formiddagshvil på hytta i nærheten. Etterpå er det tid for bearbeiding/fremkalling av digitalfiler og bildevurdering.
På dagtid er det også muligheter for å fange fuglelivet i de finske skoger mens høstfargene er på sitt beste. 7 dagers workshop i Alta og Finland; bjørnens rike, 2 netter i kamuflasje er inkl.
Merk: Små grupper, maks 11 deltakere.
Arr. Alta folkehøgskole, Alta, Norge.

Kursinformasjon:
Tidspunkt 2022: 23.09 – 29.09
Kurset starter dag 1 i Alta med en introduksjon til wildlife fotografi og natt/nordlysfoto.  Om kvelden sjekker vi forholdene for nordlys.   Dag 2 blir det dagstur på vidda med landskap og høstfarger. Dag 3 er det avreise m/ minibuss fra Alta  til Finland med muligheter for landskap og nordlysfotografering underveis. Etter ankomst Kuhmo i Finland blir de 2 påfølgende netter  i kamuflasje. Her kan man bytte kamuflasje fra natt til natt – da noen arter forekommer bare på enkelte steder.
Kursstart 23.09 kl 12.00 – Alta folkehøgskole.
Kursavslutning 29.09  kl 13.00 i Alta.
Det er fine fotomuligheter i nærheten av Alta folkehøgskole – derfor kan oppholdet utvides  i forkant av kurset.  Workshopen kan også kombineres med HøstfargeWorkshop og opphold på skolen mellom de to workshopene. (Hvis du ønsker noe av dette; ta kontakt for info og pris).
For lokale deltakere er det mulig å kun delta på Finland-turen (25/9 – 29/9), se egen pris for dette nedenfor.

Basehytta har strøm (for lading, pc o.l.) og trådløst internett.
Fotoutstyr: Speilrefleks, teleobjektiv og kamerastativ (stativhode). Vidvinkel for landskap. Husk ekstra batterier/minnekort.
Turutstyr: Gode turklær, fjellstøvler(støvler) for vandring over våt myr, sovepose (underlag finnes i kamuflasjen), turbestikk (f.eks talrikslåda; kopp, tallerk, skjei, kniv, gaffel), termos/vannflaske
Kursleder er Per Arne Askeland, Alta fhs.

Påmelding til perarne@photography.no

0D3C1563Påmelding skal inneholde navn, postadresse, fødselsdato, mailadr. og telefonnummer innen 5. september 2022. (NB utsatt frist!)
Kursavgift kr 13.900,-. Inkluderer transport etter ankomst Alta,  overnatting dobbeltrom v Alta fhs, kamuflasjehytte 2 netter,  måltider* under opphold i Alta og Kuhmo.
*(Måltider på reisedager til og fra Finland ikke inkl. – det blir stopp på spisesteder underveis.)  Pris lokale deltakere; kun Finland-tur: Kr 10.490,-.

Faktura sendes ut fortløpende og må være betalt innen forfall for at plassen skal beholdes.
Skolen forbeholder seg retten til å avlyse kurs med for få påmeldte. Kursavgift blir da refundert.