Category Archives: Yosemite

Foto-workshop California 2023

El Capitan, Yosemite NP – foto: Ninka Buter

14 dager med intensiv fotografering og store naturopplevelser på vår Fotoworkshop i USA er nylig over – og mange riktig flotte bilder ble resultatet! 

California Quail – foto: Per Arne Askeland

Vi startet med strålende sol i Point Reyes National Seashore nord for San Fransisco, med både flotte landskap, masse rovfugl og ikke minst en fotogen Elefantselkoloni!
Fargerik solnedgang ved Stillehavet og majestetiske Redwoodtrær i Samuel P. Taylor SP hørte også med før vi satte kursen mot ikoniske Yosemite National Park – hvor soloppgang ved El Capitan og solnedgang ved Half Dome var noen av høydepunktene! Etter snø-lanskap og vinterlige forhold i Yosemite stod Mojave-ørkenen for tur med sine karakteristiske Joshua-Tree. Neste stopp var Lake Isabella, hvor vi bl.a kunne se pelikaner på innsjøen.

Mesquite Dunes, Death Valley NP – foto: Inguna Abuce

Mange så frem til å oppleve og fotografere i Death Valley, og vi ble ikke skuffet! Flotte bilder fra både sanddynene i Mesquite Dunes og Zabriskie point ble resultatet. Med 2 dager i sommervarmen her ble det også tid til besøk til saltslettene på NordAmerikas laveste punkt – 85,5m og sennepsfargede Mustard Canyon.

Solnedgang Big Sur – foto: Andy Horner

Etter en natt i Pinnacles NP med rikt fugleliv og dramatisk fjell-landskap satte vi kursen mot Big Sur på Stillehavskysten. Her fikk vi dramatiske solnedganger mot et hav som slett ikke var stille for anledningen.

Vår USA workshop ble avsluttet med en  nettbasert samling i etterkant for tilbakemelding på bildene. Noen av disse ser du her.
Ny USA workshop er under planlegging, og vil trolig gå til Arizona, Utah og New Mexico. Detaljer kommer på photography.no.

Kursarrangør: Askeland-Media SA og Alta folkehøgskole, Alta.

Foto-workshop USA 2023

Half Dome, Yosemite NP
Half Dome, Yosemite NP
Red-tailed Hawk
Red-tailed Hawk

Let your American Dream come true! Gi deg selv 14 dager med fotografering og naturopplevelser i kremen av Californias nasjonalparker og naturområder!
På denne årstida er det med skandinaviske øyne behagelige temperaturer i California!

Mesquite Dunes, Death Valley NP
Mesquite Dunes, Death Valley NP

Reiseruta går innom  de berømte nasjonalparkene Death Valley og Yosemite med den ikoniske fjellklippen El Capitan og uendelige landskapsfoto-muligheter.  Her er det også et yrende fugle og dyreliv!

Zabriskie Point, Death Valley NP
Zabriskie Point, Death Valley NP

I Death Valley NP fanger vi kveldslyset i sanddynene i Mesquite Dunes, og morgenlyset på Zabriskie Point. En stopp på NordAmerikas laveste punkt (- 85,5 m) hører også med.

Melkeveien over Stillehavet,  Big Sur, CA
Coyote
Coyote

Turen starter med flere dager i Point Reyes National Seashore nord for San Fransisco som er kjent for sitt rike fugle og dyreliv. En egen variant av Elk finnes her (Tule Elk), og på en av de flotte sandstrendene fotograferer vi Elefantsel. Rovfugler som bl.a Redtail Hawk og American Kestrel finnes her – men lista er lang; dette er et fugleparadis som pleier å ligge helt i toppen av de nasjonale amerikanske fugletellingene!
Nattfoto med Melkeveien over Stillehavet hører også med her!

Landskap ved Lake Isabella
Landskap ved Lake Isabella

Vi møter også den typiske amerikanske landsby-kulturen i småbyene langs reiseruta og krysser “Golden Gate Bridge” på vei sørover.
En stopp ved Lake Isabella hører også med. Her er gode muligheter for fuglefotografering, og landskapet langs bredden av innsjøen byr også på mange fine motiver!

Det blir mye tid til egen fotografering underveis, men i tillegg går vi igjennom tema som Wildlife-fotografering, landskap, fargebruk, fuglefoto og nattfoto/stjerne-himmel.

El Capitan, Yosemite NP
El Capitan, Yosemite NP

Veiledning i bruk av kameraet for å lage timelapse inngår også. Med to veiledere på en forholdsvis liten gruppe blir det også god tid til en til en veiledning i praktiske fotosituasjoner. Nasjonalparkene i USA kan også by på noen friluftslivs-messige utfordringer. Du får god innføring i dette for å kunne ha en trygg tur. Vi har gjennomført en rekke turer tidligere i disse områdene, og vet om mange gode lokaliteter for unike bilder.
Underveis på reisen blir overnattingene vekselvis på moteller i nærheten av stedene vi skal besøke, og i telt på campgrounds i nasjonalparkene (ca 2/3 av overnattingene er på motell).

Kolibri

Kursinformasjon
 Tidspunkt: 24. januar – 7. februar 2023 – 14 dager.
Pris*: 27.900,-  inkl. mat**, overnatting***, telt og turutstyr, transport etter ankomst USA. Også inkl er adgang til nasjonalparker o.l. som nevnt i programmet. Alt av foto-utstyr og personlig tur-utstyr medbringes av deltakerne. Anbefalt fotoutstyr: Digital systemkamera med 300 mm (eller større)  telelinse (evt. zoom), std. normalzoom samt vidvinkel for landskap og evt lyssterk vidvinkel for nattbilder/- stjernehimmel. Et stødig stativ samt ekstra batterier og batterilader er også på utstyrslista.

0D3G3408
Tule Elk i søkeren, Point Reyes.

Turutstyr: Gode fjellsko/tursko, varme tur-klær, vind/vanntett jakke og bukse, ryggsekk (håndbagasje størrelse), sovepose, liggeunderlag, turtallerken/- bestikk og helst en stor duffelbag for innsjekket bagasje.

_MG_3259
Sandstrand i Point Reyes.

Alle deltakere tilsendes en mer detaljert pakkliste i god tid før avreise. Deltakere besørger selv reiseforsikring. Vi kan være behjelpelig med bestilling av flybilletter Oslo – San Fransisco (eller Stockholm – San Fransisco)  mot et tillegg.

Kurset inkluderer en  nettbasert samling for planlegging og introduksjon i forkant av workshopen, samt en evaluering/bilde-gjennomgang i etterkant av kurset (dato ikke fastsatt).  Detaljer om dette kommer i programmet som sendes påmeldte deltakere.

American Kestrel

*(Prisforbehold mht.  valutaendringer og prisstigning i USA.)
**(Måltider som ikke er inkl gjelder hele ankomstdagen og avreisedag. For øvrig er 8 middager/lunch underveis ikke inkl. Da er bespisning tilgjengelig på spisesteder langs reiseruta.)
***(Gjelder pr.person  i dobbeltrom,  tillegg for enkeltrom betales ved kursslutt. Alle rom er med eget bad.)

Kursledere: Fotograf Per Arne Askeland, Alta (Underviser i fotografi ved Alta folkehøgskole), freelancefotograf Magnus Askeland, Alta og naturfotograf Andy Horner, Åland.

_MG_3726
Golden Gate Bridge.

25+ års erfaring med fotoundervisning og workshops i Finnmark og på Nordkalotten.
Max 12 deltakere.

Påmelding/registrering av interesse: Send e-post til perarne(a)photography.no
Påmelding skal inneholde navn, postadresse, mailadr. fødselsdato og telefonnummer, samt ønske mht dobbelt/enkeltrom.

Frist for påmelding: 15/10 – 2022. Faktura for 30% av beløpet sendes ut fortløpende etter påmelding med 14 dagers betalingsfrist.
Restbeløpet faktureres 15/10 – 2022. Prisforbehold ved betydelige valutaendringer.
Oppdatert kursprogram sendes deltakerne innen 1/12 -2022.
Innbetalt kursavgift blir ikke refundert unntatt ved avlyst kurs fra arrangørs side.
Kursarrangør: Askeland-Media SA og Alta folkehøgskole, Alta.