Category Archives: Hvalsafari

Fotoworkshop Hvalsafari/nordlys Alta 2024

Nordlyset i Finnmark er på sitt beste i november. Det er  mørketid med sola like under horisonten på denne tiden av året, og dette kan gi timer med et fantastisk fargespill over himmelen. De siste årene har store hvaler som knølhval og spekkhogger også begynt å trekke nordover, og befinner seg i fjordene her nord. Inkludert i årets fotoworkshop er også en hvalsafari med båt på Altafjorden i novemberlyset.
Alta har en lang historie som sted for nordlysobservasjoner; vi vil oppsøke flotte landskap hvor nordlyset kan skape unike motiver!
Dette kurset kombinerer grunnleggende innføring i nattfotografering med vekt på individuell veiledning, med praktisk fotografering ute. Flere utflukter dag/kveld med fotografering, samt undervisning og tid for bearbeiding/fremkalling av digitalfiler og bildevurdering.
Så lenge kurset har blitt arrangert har det blitt bra nordlys hvert eneste år, så historisk sannsynlighet for nordlys er 100%!
Sted: Alta folkehøgskole, Alta, Norge.

Se bilder og les omtale fra tidligere kurs: Her og her

Kursinformasjon høst 2024
Med base i Alta drar vi på turer i regionen og oppsøker spennende natur i mørketidslyset! Vi drar på hvalsafari, besøker kystlandskap med flotte fjell og viddelandskap i innlandet.  Kurstema er innføring i digital fotografering, langtidseksponering, timelapse, bildekomposisjon, bildekritikk/analyse og tips til bedre bilder. Kurset forutsetter ikke spesielle forkunnskaper, men at man er kjent med betjening av eget kamera.
Kursstart: 21.11 – 2024 kl 12.00
Kursslutt: 25.11 – 2024 kl 12.00

_MG_0541
Perlemorsskyer, Alta

Pris kr 10.950,- (enk. rom + 1000,-) inkl. mat (alle måltider), overnatting,  ca 4t hvalsafari, samt transport etter ankomst Alta fhs, Alta.
Alt av foto-utstyr og personlig tur-utstyr medbringes av deltakerne. Anbefalt fotoutstyr: Digital speilrefleks systemkamera, objektiv som dekker både vidvinkel og tele, stativ og fjernutløser. Det anbefales å ta med en lyssterk vidvinkel for natt-fotograferingen, gjerne f2,8 eller bedre.
_mg_6534dcTurutstyr: Gode/varme sko/støvler, varme tur-klær; lue og votter,  dagstur-ryggsekk.
Kursleder: Per Arne Askeland, Alta (Linjeleder foto ved Alta fhs).
Max 11 deltakere.

Påmelding til askeland@naturfoto.net
Siste frist for påmelding:  06.10. – 2024. Faktura sendes ut fortløpende med 14 dagers betalingsfrist. Oppdatert skriftlig kursprogram sendes deltakerne innen 26.10.
Ved avlyst kurs blir kursavgift refundert.
Workshopen arrangeres av Askeland Media SA og Alta folkehøgskole, Alta