Fuglefoto/nordlys workshop – mars 2025

Fuglefoto/nordlys workshop Alta / Varanger

Nordlys Alta i mars – foto: Per Arne Askeland

Nordlys og landskapsfotografering i  vinter-Finnmark med snødekte landskap – og tur til Båtsfjord med fotografering av praktær-fugl og stellerand fra flytende kamuflasje. Båtsfjord er kjent som en av beste lokaliteter for fotografering av disse artene!  Landskapene her nord er verd en reise i seg selv, og på kveldstid fanger vi nordlyset med kameraene! Her møter du ekte fiskevær som byr på spennende motiver!

Praktærfugl – foto: Per Arne Askeland

Overnatting skjer på Alta fhs og  hotell/rorbu.  Mulighet for bearbeiding/ fremkalling av digitalfiler og bildevurdering underveis. 6 dagers workshop. Inkludert i kurset er transport etter ankomst Alta fhs, Alta, overnatting m/frokost/nistepakke (øvrige måltider kjøpes  underveis). Inkl er også tur med RIB med fluktfoto av sjøfugler samt 1 natt/morgen i flytende kamuflasje hvor vi kommer riktig nær praktærfugl, stellerand, havelle m.fl. (Mulighet for en ekstra natt/morgen i kamuflasje).

Havelle – foto: Per Arne Askeland

I Alta fotograferer vi kystlandskap og nordlys – og får med oss starten av Finnmarksløpet, som går av stabelen disse dagene.
I tillegg til mye aktiv tid for fotografering blir det korte innføringer i fuglefotografering, landskap og nattofoto/nordlys, samt tid for bildevurdering og tips til bedre bilder.

Nordlys Altafjorden – foto: Per Arne Askeland

Kurset forutsetter ikke spesielle forkunnskaper, men at man er kjent med betjening av eget kamera.
Kursstart: 08.03 – 2025 kl 12.30
Kursslutt: 13.03 – 2025 kl 16.00. (Innreise fredag 07.03 er mulig).

Pris kr 11.750,-  inkl. frokost/nistepakke (kjøp av middag tilgjengelig), overnatting dobbeltrom, 1 natt i kamuflasje og transport etter ankomst Alta fhs, Øytun, Alta.
Tillegg for enkeltrom: Kr 2500,-.
Tillegg for ekstra natt/morgen kamuflasje: 1500,-.

Klar for fluktbilder fra RIB!
Klar for fluktbilder fra RIB!

Alt av foto-utstyr og personlig tur-utstyr medbringes av deltakerne. Anbefalt fotoutstyr: Digital speilrefleks systemkamera, teleobjektiv for fuglefotografering samt lyssterk vidvinkel for landskap og nordlys og stativ. Turutstyr: Gode/varme sko/støvler, varme tur-klær; lue og votter,  ryggsekk/kamerasekk.

Stellerand – foto: Per Arne Askeland

Kursleder: Per Arne Askeland, Alta (Linjeleder foto ved Alta fhs).
Max 11 deltakere.
Fortløpende påmelding, hvis ledig er siste frist: 10.02.2025.
Oppgi ønsker mht enk. rom ved påmelding. Faktura sendes ut fortløpende med 14 dagers betalingsfrist. Oppdatert skriftlig kursprogram sendes deltakerne innen 25.02.2025. (Pga værforhold o.l. kan endringer i program forekomme).
Ved avlyst kurs blir kursavgift refundert.
Arrangør: Askeland Media SA og Alta folkehøgskole, Alta
Påmelding til perarne@photography.no