Foto-workshop Utah og Arizona 28.1. – 11.2. – 2019

Antelope Canyon
Antelope Canyon

Let your American Dream come true! Gi deg selv 14 dager med fotografering og naturopplevelser i kremen av USAs nasjonalparker; The South-West!
På denne årstida er det sett med skandinaviske øyne behagelige temperaturer i Nevada, Utah, Arizona og California.
Reiseruta går innom disse statene bl.a. via de berømte nasjonalparkene Zion og Bryce til ikoniske Monument Valley som ligger inne i Navajo Nation reservatet. Her drar vi med vår Navajo-guide inn i magiske Antelope Canyon, hvor lyset reflekteres i den røde sandsteinen og gir muligheter for helt spesielle bilder! Horseshoe Bend er et annet ikonisk motiv på reisen, og de mindre kjente Toadstool Hoodoos er absolutt verdt en fotostopp.

Canyonlands NP
Canyonlands NP

Videre på turen er nasjonalparkene Canyonlands og Arches to høydepunkter. Her fotograferer vi Mesa Arch i soloppgang (se bildet helt øverst) og Delicate Arch i solnedgang. Valley of Fire State Park har både flotte landskap – og spennende wildlife; her er det både fugleliv og en flokk bighorn som vi har gode muligheter for å spore opp.  Klassisk ørkenlandskap finner vi i Mojave National Preserve; her kommer kanskje ørkenrev eller coyote på besøk!
Vi møter også den typiske amerikanske landsby-kulturen i småbyene langs reiseruta, og fanger neonlysene på “The Strip” i Las Vegas kvelden før avreise.

Delicate Arch
Delicate Arch

Det blir mye tid til egen fotografering underveis, men i tillegg går vi igjennom tema som Wildlife-fotografering, landskap, fargebruk, fuglefoto og nattfoto/stjerne-himmel. Veiledning i bruk av kameraet for å lage timelapse inngår også. Med to veiledere på en forholdsvis liten gruppe blir det også god tid til en til en veiledning i praktiske fotosituasjoner. Ørkenområdene i USA byr også på friluftslivmessige utfordringer. Du får god innføring i dette for å kunne ha en trygg tur. Vi har gjennomført en rekke turer tidligere i disse områdene, og vet om mange gode lokaliteter for unike bilder.
Underveis på reisen blir overnattingene vekselvis på moteller i nærheten av stedene vi skal besøke, og i telt på campgrounds i nasjonalparkene (ca halvparten av overnattingene er på motell).

Monument Valley
Monument Valley

Kursinformasjon
 Tidspunkt: 28.1. – 11.2. – 2019.
Pris kr 21.990,- inkl. mat*, overnatting**, telt og turutstyr, transport etter ankomst Las Vegas Int airport, USA. Også inkl er adgang til nasjonalparker o.l. som nevnt i programmet, samt 1 stk std guidet tur i Antelope Canyon. Bestilling av elektronisk visum for innreise (ESTA) er også inkludert.

Bighorn i søkeren
Bighorn i søkeren

Alt av foto-utstyr og personlig tur-utstyr medbringes av deltakerne. Anbefalt fotoutstyr: Digital speilrefleks systemkamera med 300 mm eller kraftigere teleline (evt. zoom), std. normalzoom samt vidvinkel for landskap og evt lyssterk vidvinkel for nattbilder/- stjernehimmel. Et stødig stativ samt ekstra batterier og batterilader er også på utstyrslista.

Scrub Jay
Scrub Jay

Turutstyr: Gode fjellsko/tursko, varme tur-klær, vind/vanntett jakke og bukse, ryggsekk (håndbagasje størrelse), sovepose, liggeunderlag, turtallerken/- bestikk og helst en stor duffelbag for innsjekket bagasje.
Alle deltakere tilsendes en mer detaljert pakkliste i god tid før avreise. Deltakere besørger selv reiseforsikring. Vi kan sørge for bestilling av flybilletter Oslo – Las Vegas t/r (eller Stockholm – Las Vegas t/r) mot et tillegg.

Zion National Park
Zion National Park

Kurset inkluderer en  samling i Alta for planlegging og introduksjon i forkant av workshopen, samt en evaluering/bilde-gjennomgang i etterkant av kurset (17.1. og 21.2.). Deler av disse samlingene kan følges via skype. Detaljer om dette kommer i programmet som sendes påmeldte deltakere.

Forrest Gump Point
Forrest Gump Point

*(Måltider som ikke er inkl gjelder hele ankomstdagen og lunch avreisedag. For øvrig er 7 middager/lunch underveis ikke inkl. Da er bespisning tilgjengelig på spisesteder langs reiseruta.)
**(Gjelder pr.person  i dobbeltrom,  tillegg for enkeltrom betales ved kursslutt. Alle rom er med eget bad.)

Kursledere: Fotograf Per Arne Askeland, Alta (Underviser i fotografi ved Alta folkehøgskole), fotograf Andy Horner (Åland FHS), samt freelancefotograf Magnus Askeland, Alta.
25+ års erfaring med fotoundervisning og workshops i Finnmark og på Nordkalotten.
Max 12 deltakere.

Påmelding til askeland@naturfoto.net
Påmelding skal inneholde navn, postadresse, mailadr. fødselsdato og telefonnummer.

Kelso dunes, Mojave
Mojave

Frist for påmelding: 15.10. 2018. Faktura for 40% av beløpet sendes ut fortløpende etter påmelding med 14 dagers betalingsfrist.
Restbeløpet faktureres 15.10.  – 2018. Prisforbehold ved betydelige valutaendringer.
Oppdatert kursprogram sendes deltakerne innen 1. 11.  2018.
Ved avlyst kurs blir kursavgift refundert.
Kursarrangør: Alta folkehøgskole, Alta og Per Arne Askeland.