Vinter-workshop Alta/Varanger med masse fugleliv!

_MG_1037-cPraktærfuglene skuffet ikke, deltakerne på årets Varanger Workshop fikk bildene de hadde drømt om + en del bonusopplevelser og motiver underveis! Kraftig vær på Finnmarkskysten ga ekstra spenning på reisen, og en stund så det ut til at Hornøya-opplegget skulle gå i vasken. I stedet ble det fotosafari fra båt med fotografering av lomvi når de kom inn fra storhavet. Flytende kamuflasje ga fine nærbilder av både praktærfugl, stellers and, havelle og ærfugl ++.
Workshopen startet med hundespann, Finnmarksløpet og landskap ved Altafjorden. Inne på vidda fikk vi en overraskende smak av samenes reinflytting.
Landskapene langs Varangerfjorden, og spesielt Ekkerøy ble en fin avveksling fra fuglefotograferingen. Sjekk noen av deltakernes bilder i karusellen nedenfor,  og sett av 2. uka i mars neste år!

[slideshow_deploy id=’338′]

Bjørn og Ulv Workshop – Alta/Finland 2017

0D3A0897sSe deg selv i en kamuflasjehytte i “no mans land” ved den finsk/russiske grensen. Utenfor ser du en bjørn komme ut av skogkanten.. Her er mulighet for fotografering av både ulv, bjørn og jerv. Innimellom lander også ørna innen kamerarekkevidde! Kveld, natt og morgen tilbringes i kamuflasjehyttene, mens senga venter for en formiddagshvil på hytta i nærheten. Etterpå er det tid for bearbeiding/fremkalling av digitalfiler og bildevurdering.
På dagtid er det også muligheter for å fange fuglelivet i de finske skoger mens høstfargene er på sitt beste. 4 dagers workshop i bjørnens rike, 2 netter i kamuflasje er inkl.
Merk: Små grupper, maks 11 deltakere.
Arr. Alta folkehøgskole, Alta, Norge.

_MG_6297Kursinformasjon:
Tidspunkt 2017: 22.09 – 28.09
Oppdatering: Nå med utvidet opplegg i Alta!
Kurset starter med en båttur på Altafjorden med bl.a fuglefoto. Om kvelden sjekker vi forholdene for nordlys.   Dag 2 er det avreise m/ minibuss fra Alta  til Finland med muligheter for landskap og nordlysfotografering underveis. Etter ankomst Kuhmo i Finland blir de 2 påfølgende netter  i kamuflasje. Her kan man bytte kamuflasje fra natt til natt – da noen arter forekommer bare på enkelte steder.  Mulighet for å utvide med en tredje natt i kamuflasje mot tillegg.
Kursstart 22.09 kl 12.00 – Alta folkehøgskole.
Kursavslutning 28.09  kl 12.00 i Alta.  (Det er fine fotomuligheter i nærheten av Alta folkehøgskole – derfor kan oppholdet utvides med inntil 2 dager i Alta i forkant av kurset. Man kan også delta kun på reisen til Finland. I begge tilfeller; ta kontakt for info og pris).

Basehytta har strøm (for lading, pc o.l.) og trådløst internett.
Fotoutstyr: Speilrefleks, teleobjektiv og kamerastativ (stativhode). Vidvinkel for landskap. Husk ekstra batterier/minnekort.
Turutstyr: Gode turklær, fjellstøvler(støvler) for vandring over våt myr, sovepose (underlag finnes i kamuflasjen), turbestikk (f.eks talrikslåda; kopp, tallerk, skjei, kniv, gaffel), termos/vannflaske
Kursleder er Per Arne Askeland, Alta fhs.

Påmelding til askeland@naturfoto.net

0D3C1563Påmelding skal inneholde navn, postadresse, fødselsdato, mailadr. og telefonnummer innen 21. august 2017.
Kursavgift kr 11900,-. Inkluderer transport etter ankomst Alta,  overnatting dobbeltrom v Alta fhs, kamuflasjehytte 2 netter,  måltider under opphold i Kuhmo, frokost før avreise.

Faktura sendes ut fortløpende og må være betalt innen forfall for at plassen skal beholdes.
Skolen forbeholder seg retten til å avlyse kurs med for få påmeldte. Kursavgift blir da refundert.

Fotoworkshop Nordlys 2017

_AA_5136Nordlyset i Finnmark er på sitt beste i oktober/november.  På denne tiden kan flotte solnedganger skape et fantastisk fargespill over himmelen. I de mørkeste timene fyller nordlyset himmelen. Alta har en lang historie som sted for nordlysobservasjoner; vi vil oppsøke flotte landskap hvor nordlyset kan skape unike motiver!
56820_575x800Dette kurset kombinerer grunnleggende innføring i nattfotografering med vekt på individuell veiledning, med praktisk fotografering ute. Flere utflukter dag/kveld med fotografering, samt undervisning og tid for bearbeiding/fremkalling av digitalfiler og bildevurdering. En tur med nattfotografering og overnatting i lavvu.
43301_468x800Så lenge kurset har blitt arrangert har det blitt bra nordlys hvert eneste år, så historisk sannsynlighet for nordlys er 100%!
Sted: Alta folkehøgskole, Alta, Norge.

 

Kursinformasjon høst 2017
Med base i Alta drar vi på turer i regionen og oppsøker spennende natur i mørketidslyset! Vi besøker både kystlandskap og en samisk bygd. En natt ute under Nordlyset! Kurstema er innføring i digital fotografering, langtidseksponering, timelapse, bildekomposisjon, bildekritikk/analyse og tips til bedre bilder. Kurset forutsetter ikke spesielle forkunnskaper, men at man er kjent med betjening av eget kamera.
Kursstart: 20.10 – 2017 kl 12.00
Kursslutt: 24.10 – 2017 kl 12.00

_MG_0541Pris kr 7.150,- (enk. rom + 1000,-) inkl. mat (alle måltider), overnatting, transport etter ankomst Alta fhs, Alta.
Alt av foto-utstyr og personlig tur-utstyr medbringes av deltakerne. Anbefalt fotoutstyr: Digital speilrefleks systemkamera, objektiv som dekker både vidvinkel og liten tele, stativ og snorutløser.
_mg_6534dcTurutstyr: Gode/varme sko/støvler, varme tur-klær; lue og votter, turtallerken/bestikk, sovepose, underlag, ryggsekk.
Kursleder: Per Arne Askeland, Alta (Linjeleder foto ved Alta fhs).
Max 14 deltakere.

Påmelding til askeland@naturfoto.net
Siste frist for påmelding:  20.09 – 2017. Faktura sendes ut fortløpende med 14 dagers betalingsfrist. Oppdatert skriftlig kursprogram sendes deltakerne innen 01.10.
Ved avlyst kurs blir kursavgift refundert.